Medicii si nutrionistii sunt de acord ca atunci cand vine vorba de prevenirea sau tratarea unei boli condimentele pot fi la fel de eficiente ca si medicamentele.
Anumite cercetari arata ca multe condimente si ierburi au calitati medicinale si pot ajuta la prevenirea cancerului sau a altor boli. Afla care sunt condimentele care te pot ajuta sa ai un corp sanatos si cum functioneaza ele.
Chimenul
Cercetatorii au descoperit ca rata cancerului este mai mica in India, unde chimenul este foarte des intalnit in alimentatie. Anumite studii au demonstrat ca acest condiment inhiba enzimele care ajuta celulele canceroase sa invadeze tesuturile sanatoase si opreste tumorile sa se mai dezvolte, potrivit Care 2.
Incearca sa consumi zilnic sase lingurite de chimen sau o jumatate de chimen pudra. Poti prepara o gustare foarte sanatoasa din cartofii dulci, pastarnac si conopida, peste care adaugi ulei de masline si o lingurita chimen pudra. Tine in cuptor 25 de minute si apoi adauga sare si piper dupa gust.
Ghimbirul
Ghimbirul calmeaza greata si ameteala. Medicina chinezeasca veche a demonstrat ca ghimbirul are proprietati antigreata. Incearca sa consumi o lingurita de ghimbir proaspat sau jumatate de lingurita de ghimbir uscat de patru ori pe zi. Poti sa prepari o salata de ton intr-un stil asiatic, daca vei adauga o jumatate de lingurita de ghimbir si cateva picaturi de ulei de susan.
Busuioc
Busuiocul este bogat in antioxidanti, care ajuta la cresterea imunitatii. De asemenea, este un antimicrobian care lupta cu germenii care pot provoca raceala. Pentru a te proteja de raceala trebuie sa consumi una sau doua lingurite de busuioc pe zi.
Scortisoara
Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au dificultati in prelucrarea insulinei, hormonul care "raspunde" de indepartarea e