"Voinţă politică există" spune la RFI fostul şef al Parchetelor Militare, generalul în retragere, Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarele revoluţiei. După discuţiile de marţi de la palatul Cotroceni, şeful statului a cerut ca magistratul militar Dan Voinea să reia anchetele, de această dată din postura de procuror civil. Înlăturat de procurorul general al României de la şefia Parchetului Militar, Dan Voinea speră acum să găsească voinţă pentru finalizarea dosarelor la Parchet.
"Voinţă politică există" spune la RFI fostul şef al Parchetelor Militare, generalul în retragere, Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarele revoluţiei.
După discuţiile de marţi de la palatul Cotroceni, şeful statului a cerut ca magistratul militar Dan Voinea să reia anchetele, de această dată din postura de procuror civil.
Înlăturat de procurorul general al României de la şefia Parchetului Militar, Dan Voinea speră acum să găsească voinţă pentru finalizarea dosarelor la Parchet. " Putem fi convinşi că există o asemenea voinţă, lucrurile stau rău la Parchet, aici n-a prea fost neaparat voinţă, aici e o datorie a procurorului să facă dosarul de omor pentru că, din punct de vedere procedural, în infracţiunile de omor şi tentativă de omor numai procurorul are competenţe, aici nu poţi sa discuti despre alte instituţii".
În acelaşi timp, Dan Voinea doreşte să reia ancheta în dosarele Revoluţiei "de acolo de unde a lăsat-o". Ar fi vorba despre mii de martori audiaţi şi sute de pagini de concluzii ale anchetei de până acum. Dan Voinea la RFI
"Voinţă politică există" spune la RFI fostul şef al Parchetelor Militare, generalul în retragere, Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarele revoluţiei. După discuţiile de marţi de la palatul Cotroceni, şeful statului a cerut ca magistratul militar Dan Voinea să reia anchetele, de această dată din postura de procuror civil. Î