Mai multe grupuri din cadrul complexurilor energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari şi Craiova, s-ar putea închide din cauză că nu există surse de finanţare pentru investiţii de modernizare, a spus ieri directorul general al CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, în cadrul unei conferinţe.
„Mai multe grupuri s-ar putea închide, din cauză că nu există surse de finanţare. Este vorba de două grupuri de la Complexul Energetic Turceni, unul la CE Rovinari şi unul la Craiova. Surse de finanţare nu pot fi atrase decât făcând parte dintr-o companie mare, şi nu separat, cum suntem acum“, a spus ieri directorul general al CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, făcând referire la proiectul celor două companii rezultate în urma reorganizării sectorului energetic din România, companii din care ar urma să facă parte şi cele trei complexuri energetice din Oltenia. Şi directorul general al CE Turceni, Ionel Manţog, declara, în luna ianuarie, că societatea riscă să îşi închidă grupurile 3 şi 6 dacă nu finalizează investiţiile de mediu până la 1 ianuarie 2010.
„Există riscul să plătim penalizări, conform normelor europene sau să închidem grupuri. Cu grupurile 3 şi 6 avem întârzieri ce trebuie recuperate. La 1 ianuarie 2010 o să ştim dacă ne încadrăm în normele europene de mediu“, a precizat atunci Manţog. Între timp, Complexurile Energetice Craiova şi Turceni împrumută cărbuni şi păcură din rezerva de stat, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern postat pe portalul Ministerului Economiei. Complexul Energetic Craiova împrumută 300.000 de tone de cărbune şi 4.500 de tone de păcură, iar Complexul Energetic Turceni, 150.000 de tone de cărbune şi 3.000 de tone de păcură. Mai multe grupuri din cadrul complexurilor energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari şi Craiova, s-ar putea închide din cauză că nu există surse de finanţare pentru investiţii de modernizare, a spus ieri directorul ge