PD-L şi PSD au găsit un nou motiv de ceartă. Deşi au majoritate parlamentară şi susţin, la unison, că vor eliminarea pensiilor speciale, cele două partide de guvernământ nu au reuşit să ajungă la un numitor comun, astfel că membrii comisiei pentru statutul deputaţilor şi senatorilor a respins propunerea PD-L de abrogare a pensiilor pentru aleşi. Sursa: Codrin Prisecaru
Democrat-liberalii Suflina Barbu şi Gelu Vişan îşi acuză, din nou, partenerii de Coaliţie că au intrat în cârdăşie cu PNL şi UDMR pentru a respinge propunerea PD-L de eliminarea a pensiilor parlamentarilor. Cei doi spun că PSD, PNL şi UDMR s-au coalizat pentru a tergiversa, timp de opt luni, dezbaterea iniţiativei democrat-liberale care prevedea renunţarea la aceste pensii speciale şi integrarea parlamentarilor în sistemul public de pensii, în conformitate cu Legea 19/2000.
Democrat-liberalii mai spun că partidele respective reprezintă o "frână" în reformarea Legislativului şi folosesc acest prilej pentru justifica, odată în plus, decizia premierului de refuza dezbaterea parlamentară pe legea salarizării unice şi de a recurge la procedura asumării răspunderii.
"Închipuiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Legea unică de salarizare ar fi fost dezbătută în Parlament. Ar fi durat luni de zile şi, cel mai probabil, ar fi fost respinsă", a declarat Barbu.
Deputaţii PD-L mai acuză colegii din comisia pentru statut că nu a făcut mare lucru. "S-a băut Coca-Cola, s-au băut cafele şi se discuta cum să rămânem cu pensiile la fel", a comentat Gelu Vişan.
PSD se jură că nu mai vrea privilegii
În replică, deputatul PSD Florin Iordache, membru al comisiei, a respins toate acuzaţiile partenerilor de guvernare. El a precizat pentru evz.ro că argumentul pentru care comisia a respins iniţiativa PD-L a constat în faptul că Executivul pregăteşte deja un