Despre regele Carol al II-lea nu se pot spune prea multe lucruri bune, în afara faptului că a sponsorizat diverse acţiuni culturale. A rămas în istorie cu renume de curvar, corupt şi autoritar. Câte dintre gafele şi abuzurile sale au fost generate de "femeia vieţii lui", Elena Lupescu, rămâne un mister. În schimb, e spectaculos de studiat cum "Duduia", o femeie divorţată şi cu un trecut dubios, a reuşit să rămână sub pielea nestatornicului rege 30 de ani.
Elena Lupescu era fata unui farmacist evreu convertit la catolicism, din Iaşi. După acte, s-ar fi născut în 1899 în oraşul pomenit. Alte surse pretind că, de fapt, ar fi răsărit pe lume în 1896, la Herţa, dar că din cochetărie şi-ar fi redus uşor vârsta, lucru posibil pentru o "regină neîncoronată".
VIZIONĂRI
Probabil în adolescenţă Elena a trecut la ortodoxie, fiindcă eu personal am găsit în coşmelia care îi ţinea loc de mormânt la Lisabona o Biblie editată de ortodocşi, semnată de ea în 1914. Cum se întâmpla atunci cu multe fete din burghezia medie, a fost trimisă la Bucureşti la un pension unde să înveţe să facă menaj şi meseria de modistă. Scăpată de acasă, juna roşcată a început să frângă inimi. În timpul primului război mondial, un ofiţer de viitor, locotenentul de vânători de munte Tempeanu, face o pasiune pentru ea şi o cere de nevastă. Părea o partidă bună, ea a acceptat. În scurt timp, domnul soţ a căpătat de la camarazi porecla "Tâmpeanu", din cauza coarnelor destul de mari care îi crescuseră. Elena scăpa destul de des de sub privirile bărbatului ei şi căuta companii selecte, gen ofiţeri superiori sau oameni de afaceri bogaţi. Încerca să pătrundă în "lumea bună".
APETIT SEXUAL PRINCIAR
Prinţul Carol era, printre altele, pasionat de filme. În timpul războiului îl cu-noscuse pe unul dintre primii cameramani din România, Posmantir, care lucra pentru armată. Îl