O parte dintre dascălii cărora nu li s-a prelungit activitatea didactică, deşi aveau dreptul, s-au arătat nemulţumiţi.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) susţine că, în acest an, profesorii care au ieşit la pensie, dar solicită prelungirea activităţii didactice, nu mai au loc în sistem. Inspectorul general al instituţiei a susţinut că astfel se urmăreşte eficientizarea sistemului de învăţare prin aducerea la catedră de profesori tineri.
Şefa IŞJ, nemulţumită de metodele de predare
„Urmărim ca toţi cei care au participat la titularizare şi la testări să aibă loc în sistem în faţa pensionarilor, care deja au o pensie. Vom avea pensionari la catedră doar în cazuri excepţionale, în cazul în care nu vom avea profesori care să preia catedrele“, a precizat Ada Macovei, inspector general al IŞJ Botoşani. Nemulţumirea şefei învăţământului botoşănean referitoare la profesorii pensionari este legată de metoda lor de a-i învăţa pe elevi. „Nu se lucrează pe metode alternative, nu se lucrează pe grupe, nu sunt stimulaţi copiii, nu sunt antrenaţi în jocuri educative, astfel încât să înveţe fără să-şi dea seama“, a mai menţionat Ada Macovei.
Deşi inspectorul general declară răspicat că nu vor mai exista profesori pensionari la catedră, din cei 84 care au depus cereri de prelungire a activităţii didactice 16 au primit totuşi un răspuns favorabil. Printre aceştia se numără şi fostul inspector de Limbi Moderne, Elena Ciortea. „Inspectorul de Limbi Moderne Elena Ciortea nu va mai avea delegaţie pentru funcţia din inspectorat. Deşi ar fi trebuit să iasă la pensie, se va întoarce la catedră, iar decizia a fost luată în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar“, a replicat inspectorul general. Aceasta şi-a motivat decizia prin faptul că fostul inspector de Limbi Moderne este la prima solicitare de prelungire a activităţii didactice.
Pe