Deşi preşedintele i-a sugerat procurorului general să-l reactiveze pe fostul magistrat, acesta şi-a arătat reticenţa faţă de „groparul” celor mai importante cauze din ultimii 19 ani. Sursa: AgerpresSursa: Codrin Prisecaru
1 /.
Revocat de la şefia Parchetelor Militare de Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care l-a găsit vinovat de o serie întreagă de abuzuri comise în instrumentarea celor mai grele dosare din ultimii 19 ani - „Revoluţia” şi „Mineriada iunie ’90” -, Dan Voinea se grăbeşte să revină în activitate. El a anunţat că va depune, astăzi, o cerere în acest sens la CSM, pentru a fi reactivat ca procuror civil şi pentru a continua să lucreze în cele două cauze.
Anunţul lui Voinea a venit la nici 24 de ore după ce preşedintele Traian Băsescu i-a sugerat, pe un ton destul de ridicat, acest lucru procurorului general. S-a întâmplat în cadrul întâlnirii care a avut loc marţi-seară, la Cotroceni, pe tema dosarelor care vizează evenimentele din decembrie ’89 şi din iunie ’90.
În ciuda atitudinii destul de virulente a şefului statului, nici procurorul- general, nici şeful CSM şi nici măcar reprezentanţii victimelor mineriadelor nu şi-l doresc pe Voinea la Parchet. Aceştia din urmă l-au acuzat chiar de „favorizarea infractorilor Ion Iliescu şi Petre Roman” şi au denunţat apoi „impostura la masa preşedintelui Traian Băsescu”.
Kovesi: „Voi continua să-mi susţin punctul de vedere”
Revenirea lui Dan Voinea în Parchetul General ar constitui o premieră în justiţie, după cum a precizat şeful CSM, Virgil Andreieş. Acesta a sugerat chiar că solicitarea lui Voinea ar putea fi refuzată, invocând practica instituţiei Consiliului. „Teoretic, un magistrat pensionat poate fi reîncadrat, însă până acum CSM a respins astfel de cereri, chiar dacă se confrunta cu un deficit de procurori sau judecători”, a spus