Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a calificat joi posibila greva generala a bugetarilor drept una "inoportuna intr-un an atat de complicat", mai ales atat timp cat este vorba despre un "conflict nejustificat".
Ministrul a tinut sa precizeze ca legea salarizarii unice "prevede foarte clar ca nicio persoana nu pierde din salariu - salariul de baza si toate sporurile structurale".
"In legatura cu un element concret, salariul minim pe economie, in mod evident ar fi necesar ca acesta, slabilit anual prin hotarare de Guvern, si care nu este obiectul legii de care vorbim acum, sa corespunda cu coeficientul unic din lege", a mai declarat Marian Sarbu, adaugand ca acesta este un subiect pe care sidicatele si patronatele l-au luat ca tema de lucru in perioada urmatoare.
Ministrul Muncii s-a aratat "absolut convins" ca sindicatele si patronatele vor ajunge ele insele la un consens, iar Guvernul nu va avea decat sa ratifice concluzia acestora.
Presedintele FSLI, Aurel Cornea, a anuntat joi crearea unei aliante sindicale care va milita pentru stoparea asumarii raspunderii Guvernului pe legea salarizarii unitare a bugetarilor si a precizat ca prima actiune va fi pichetarea Parlamentului in data de 15 septembrie, cand este anuntata prezentarea legii in Parlament.
La manifestarile de protest vor participa circa 800.000 de sindicalisti din domeniul bugetar, inclusiv profesorii si cadrele medicale.
"Prima va fi pichetarea Parlamentului Romaniei in data de 15 septembrie. A doua, greva generala de o zi in 5 octombrie. Va urma neparticiparea mebrilor nostri de sindicat la actiunile din perioada alegerilor prezidentiale", a mai anuntat liderul FSLI.
Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a calificat joi posibila greva generala a bugetarilor drept una "inoportuna intr-un an atat de complicat", mai ales atat ti