Amestecarea aromelor uleiurilor esentiale pe care le folosesti in sedintele de aromoterapie poate fi si ea o activitate relaxanta. Creativitatea si cateva cunostine de baza te vor ajuta sa obtii esenta perfecta.
Indiferent daca vrei un amestec pentru baile de aromoterapie ori pentru parfumul din camera, cel mai important lucru este ca micile tale sedinte sa te relaxeze complet, informeaza aromaweb.com.
Te vei documenta in privinta fiecarui ulei esential pe care il folosesti. Unele dintre ele au reactii dure la expunerile solare sau la lumina puternica si tocmai de aceea vei cunoaste toate proprietatile lor pentru a lucra in conditii de siguranta.
Uleiurile esentiale se impart in mai multe categorii, in functie de aroma. Astfel, exista uleiurile florale (levantica, iasomia, trandafirul), de padure (pin, cedru), de pamant (nucsoare), ierboase (rosmarin, busuioc).
Alte categorii sunt cele mentolate (menta, piper), medicinale (eucalipt, arbore de ceai), picante (scortisoara, cuisoare), orientale (ghimber) si de citrice (lamaie, portocala).
Prima regula in amestecarea uleiurilor esentiale este folosirea uleiurilor din aceeasi categorie. Lamaia si portocala vor avea o aroma deosebita, dar si scortisoara si cuisoarele.
Se mai pot amesteca aromele florale cu cele picante, de citrice si padure. De altfel, cele din urma pot intra in combinatia oricarei alte arome nou obtinute.
Uleiurile orientale si cele condimentate pot fi amestecate cel mai bine cu cele florale si de citrice. Vei folosi insa o cantitate mai mica de ulei esential cu aroma orientala, pentru ca esenta obtinuta sa nu fie prea intensa.
Cele mentolate pot fi amestecate foarte bine cu citricele, cele de padure, ierboase si de pamant.
Armonizarea esentelor
Ai observat ca prima folosire a uleiului es