Iasomia si-a castigat popularitatea gratie mirosului sau deosebit, intrand in atentia producatorilor de parfumuri inca din secolul al XVI-lea. Tot atunci, specialistii au descoperit si proprietatile sale curative, iar in prezent iasomia este un remediu naturist deja clasic.
In China este cunoscuta pentru proprietatatile sale dezinfectante. Contine acid salicilic si alcaloizi, fiind folosita remediu pentru infectii, prin actiunea astringenta si calmanta, informeaza herbalremediesinfo.com.
Florile de iasomie sunt binecunoscute pentru efectul afrodisiac si sedativ, iar din frunze se obtin uleiuri esentiale, despre care specialistii spun ca sunt un adevarat tonic pentru viata sexuala.
Im medicina ayurvedica, iasomia este o planta care incurajeaza lumina, armonia, pacea si este proprie iubirii si compasiunii. Tocmai de aceea se recomanda in special femeilor, pentru imbunatatirea vietii sexuale.
Infuziile cu ceai de iasomie trateaza eficient infectiile urinare, febra si inflamatiile. In combinatie cu lamaia, poate fi folosita si pentru ingrijirea delicata a parului si calmarea iritatiilor scalpului.
Contine antioxidanti, cu proprietati importante in eliberarea radicalilor liberi, deci o cura cu ceai de iasomie te va pastra tanar la orice varsta.
Florile uscate de iasomie sunt utile pentru normalizarea valorilor colesterolului si, implicit, pentru tratarea problemelor cardiace. Specialistii o recomanda inclusiv in curele de slabire, sub forma ceaiurilor, pentru ca imbunatateste digestia lenesa.
Prin proprietatile sale antiseptice, extractul de iasomie protejeaza tenul, redandu-i stralucirea naturala. Cremele pe baza de iasomie curata in profunzime si hranesc pielea deteriorata.
Iasomia si-a castigat popularitatea gratie mirosului sau deosebit, intrand in atentia producatori