Constantin D. Beldie s-a nascut in Bucuresti la 8 septembrie 1887 si a fost "copilul mahalalei Gorganului si a Brezoianului" unde a copilarit.
A urmat "Scoala de la Sfantul Sava", apoi Gimnaziul "Gheorghe Sincai". In 1912 a terminat Facultatea de Filosofie si Litere, sectia Limba si Literatura Franceza, din cadrul Universitatii Bucuresti. La acea data era casatorit si avea un copil.
In afara activitatii sale prolifice de publicist, Constantin Beldie a avut si alte ocupatii: invatator la tara (1904-1905), functionar in Laboratorul de analize medicale al medicului Gabriel Robin (1908-1910), bibliotecar (1910-1912), director comercial la Centrala Cartii S.A. (1924-1928) etc.
Constantin Beldie a fost un bucurestean al timpului sau, intreprinzator, mereu pregatit sa incerce ceva nou, foarte atent la schimbarile care se precipitau in jurul sau. Este unul dintre personajele cele mai indreptatite sa defineasca, din experienta sa de peste 60 de ani de viata, "antropologia omului bucurestean". Constantin Beldie a trait cu sentimentul unei separari citadine care persista in Bucuresti si care nu a disparut vreodata. Este vorba de cele "doua lumi diferite care se ignorau reciproc si de departe: una similievropeneasca prin gusturi, lux, maniere si petreceri, cosmopolita prin interese, vitii si traditii, purtindu-si frivolitatea prin cateva localuri si cluburi exclusive, intr-un patrulater ingust de cateva strazi, <
"Bucurestiul mahalalelor" era adesea definit prin "haimanalac, pezevenglac si curvasalac"; Bucurestiul acelora care, m