Veniturile angajaţilor băncilor care au primit fonduri de la guvernele statelor europene pentru a evita falimentul vor fi investigate de forurile de la Bruxelles. Sursa: Wikipedia
Comisarul european pentru Concurenţă, Neelie Kroes, a declarat că anchetele vor avea în vedere modul în care au fost folosiţi aceşti bani.
"Un element pe care îl urmărim este structura de remuneraţii şi stimuli, pentru a verifica dacă promovează profitabilitatea pe termen lung a beneficiarului", a afirmat oficialul CE la o conferinţă susţinută în Italia, informează Mediafax.
Comisarul a răspuns criticilor primite din mediul financiar, argumentând că acţiunile Comisiei au temei legal.
"Am auzit în ultimele luni unele critici cu privire la abordarea noastră, la amenzi. Este adecvat să amintim criticilor noştri că acţionăm mereu în limitele legale şi că alternativa la amenzi este sancţiunea penală", a punctat oficialul european.
Acord
La finele săptămânii trecute, miniştrii de Finanţe din cele mai puternice state ale lumii au convenit asupra unui set de reguli privind încadrarea legislativă a bonusurilor şi stimulentelor salariale din bănci. Multe dintre acestea au primit ajtuoare de stat de zeci de miliarde de euro, pentru a depăşi criza.
Printre băncile europene salvate prin ajutoare de stat se numără grupurile financiare Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group, Dexia, Fortis şi Commerzbank, transmite Reuters.
Cea mai mare amendă dictată de CE este penalizarea grupului american Intel, în luna mai, cu 1,06 miliarde de euro, pentru activităţi ilegale de eliminare din piaţă a principalului rival din industria microprocesoarelor, Advanced Micro Devices.
CITIŢI ŞI:
Bonusurile bancherilor, limitate
Bonusurile plătite bancherilor sunt o "ruşine absolută"
Femeile,