A înfiinţat seratele „Atitudini”, iar din 2003 a reuşit să scoată pe piaţă o revistă literară gratuită, în paginile căreia îi promovează pe tinerii talentaţi din Prahova
Gelu a fost un copil care a împărţit timpul său liber între literatură şi fotbal. Ajuns la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, viaţa sa a luat o întorsătură clară atunci când profesoara de limba română Gabriela Teodorescu l-a ajutat pe tânăr să participe la diverse concursuri şcolare.
A ales atunci să se afirme în plan literar, chiar dacă a fost nevoit să renunţa la satifacţiile materiale pe care putea să i le ofere fotbalul. Au urmat diverse premii la concursurile de poezie, printre care şi o tabără de creaţie la Timişul de Jos, unde l-a cunoscut şi a legat o relaţie de prietenie strânsă cu Eugen Ciurtin.
La sfârşitul liceului Gelu a publicat primul sa carte de versuri „Adio tinereţe necurată!”, a cărei prefaţă este semnată de scriitorul Fănuş Neagu. La lansarea cărţii, care a avut loc la Liceul „AL.I. Cuza” au partcipat scriitorii Fănuş Neagu, Mihai Ispirescu şi Grigore Traian Pop.
Lansarea primului volum
„Mama, căreia îi plăcea cum scrie Fănuş Neagu, l-a sunat de câteva ori la Teatrul Naţional, unde era director pe vremea aceea şi într-o zi ne-a chemat la Bucureşti, ne-a primit foarte frumos şi a acceptat să scrie prefaţa cărţii mele, dând dovadă de un suflet extraordinar.
Am avut foarte multă vreme atunci un sentiment de culpabilitate, cine eram eu să scot o carte şi să scrie Fănuş Neagu pentru mine, mi se părea o obrăznicie, dincolo de sentimentul de bucurie pe care îl simţeam”, povesteşte tânărul.
De-a lungul facultăţii, Gelu a cunoscut multe persoane care au avut un rol important în formarea lui. Mihai Ungureanu, Valentina Curticeanu, Mircea Mihalevschi, Paul Miclău sau Andreea Lupu sunt câţiva dintre profesorii