Cu doar câteva zile înainte de asumarea răspunderii pe cele trei pachete de legi demersul Guvernului Boc se transformă tot mai mult într-un test de asumare sau nu a "greşelii" politice prin care cele două partide au decis să se asocieze la putere. Sursa: Octavian Cocoloş
Pe fondul ameninţării cu greva generală şi în contextul presiunilor electorale generate de apropierea alegerilor prezidenţiale, liderii celor două formaţiuni, angrenaţi într-un joc de imagine evident, se lamentează tot mai mult şi îşi exprimă tot mai des regretul de a fi semnat "Parteneriatul pentru România".
Premierul Emil Boc a declarat astăzi că eşecul promovării legilor de "reformare" a statului ar putea demonstra că visul împlinit de Traian Băsescu în noiembrie 2008 a fost o gravă eroare. "Dacă nici această coaliţie, care se laudă că are 70%, nu are capacitatea să promoveze aceste legi (legile educaţiei, legea de restructurarea a agenţiilor guvernamentale şi legea salarizării unice, nr.), înseamnă că această coaliţie nu se mai justifică. Şi înseamnă că a fost o mare greşeală să se formeze o coaliţie în decembrie 2008 pentru a promova reformele structurale ale statului român.", a declarat Boc.
Premierul nu se teme de căderea Guvernului
Invocând ca argument "lauda" referitoare la majoritatea parlamentară de 70%, de ca şi cum nici nu ar face parte din Coaliţie, Boc îşi invalidează singur decizia angajării răspunderii pe legi atât de importante şi hotărârea de a evita astfel dezbaterea parlamentară.
Boc a mai spus că nu este deloc impresionat de ameninţările privind introducerea unei moţiuni de cenzură în cadrul procedurii de asumare a răspunderii şi, prin urmare, posibilitatea căderii Guvernului.
Guvernul va continua discuţiile cu partenerii sociali privind legea de salarizare unitară, dar nu va renunţa la decizia de asuma