Nu ne-am mai ocupat de ceva vreme de aceasta colectie, Biblioteca Polirom, care a continuat sa apara cu frecventa de metronom, cateva carti pe saptamana (o parte dintre volumele iesite pe piata au fost insa prezentate in alte rubrici ale "Ziarului de Duminica"). Nu putem sa omitem, de la inceput, rolul esential al coordonatorului colectiei, Bogdan Alexandru Stanescu, cel care isi face planuri pe multa vreme inainte si se inconjoara de un grup de colaboratori dintre cei mai harnici. Trecem in revista in acest numar cateva titluri aparute in preajma Targului de carte Bookfest.
F.Scott Fitzgerald - "Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intamplari din epoca jazzului".Traducere din limba engleza si note de Ona Frantz. Volumul cuprinde sapte povestiri celebre, intre care cea care da titlul cartii, a carei ecranizare a fost distinsa cu trei premii Oscar, trei premii Bafta si cinci nominalizari la Globul de Aur.
Tracy Chevalier - "Simetria de temut". Traducere din limba engleza de Fraga Cusin si Ioana Filat. Dupa minunatele ei romane "Albastru pur", "Fata cu cercel de perla", "Doamna si licornul" (toate aparute in romaneste la aceeasi editura si in aceeasi colectie), Tracy Chevalier isi poarta cititorii in Londra sfarsitului de secol XVIII, printre personaje aflandu-se si poetul rebel William Blake, care ii fascineaza pe copiii unei familii abia mutate in capitala. Este perioada in care la Londra se aud ecourile Revolutiei franceze, care produc mare tensiune. O carte, ca si precedentele, superba.
Kazuo Ishiguro - "Nocturne. Cinci povesti despre muzica si amurg". Traducere din limba engleza si note de Vali Florescu. Cinci istorioare care exploreaza temele predilecte ale autorului: dragostea, muzica, trecerea timpului, celebritatea.
Jack Kerouak, William S.Burroughs - "Si hipopotamii au fiert in bazinul lor". Trad