Trei crame din Constanţa vă aşteaptă cu soiuri nobile de vin. Casa vinului - dr. Puşcă, Crama Murfatlar sau Domeniile Clos de Colombes sunt destinaţii din judeţul Constanţa care nu trebuie ratate. Odată ajuns la Crama Murfatlar - complexul de vinuri înconjurat de 3.000 de hectare de teren cu vii, totul te invită să petreci câteva ore răcoroase sau să zăboveşti până târziu, în noapte, dacă eşti un om mai puţin
grăbit.
Locul dintre vii a fost readus la viaţă în urma unui proiect început în luna februarie a acestui an. Cum lucrările pentru modernizare au durat, redeschiderea oficială a restaurantului a avut loc în vara acestui an.
Crama preferată de Ceauşescu Nicolae Ceauşescu l-a adus aici pe omologul său bulgar, Todor Jivkov, pentru a se lăuda cu vinurile româneşti. În 2004, fostul preşedinte chinez Hu Jintao a venit aici în vizită, din proprie iniţiativă, cunoscând vinurile de la Murfatlar ce sunt de mult timp pe piaţa din China. Dan Domnaru, manager turism viticol, spune că a fost inaugurat la Crama Murfatlar un motel de trei stele. Din Champagne în Dobrogea Dacă Murfatlarul beneficiază de o poziţionare bună, fiind în drumul turiştilor care vin dinspre Bucureşti spre Constanţa, domeniile Clos de Colombes sunt situate în drum spre Olimp, iar microbuzele nu opresc şi aici, deşi în zonă se află şi alte puncte de atracţie, precum lacul Tatlageac.
După şase ani de muncă susţinută, franţuzoaica Anne Marie Rosenberg a inaugurat anul trecut domeniile, punând un pariu nebunesc. Originară din Champagne, una dintre cele mai renumite regiuni viticole ale Franţei, Rosenberg speră să-i convingă pe români să consume puţin, dar de calitate. „Vreau să păstrez contactul cu clienţii mei“, spune cea căreia îi place să gestioneze totul: de la bucătărie, unde se prepară reţete proprii sau adaptate, până la conceptul inedit.
Sute de soiuri la Dr. P