Hotelul Intercontinental este una dintre cele mai inalte cladiri din capitala, iar de la etajele sale superioare Bucurestiul se vede panoramic, chiar daca atentia oamenilor de afaceri care au parte de aceasta priveliste este impartita intre laptop si partenerul de discutii.
Intercontinental a redeschis saptamana aceasta, dupa o renovare care a durat 6 luni si o investitie de peste 10 milioane de euro, etajul 21 - doua sali noi de evenimente si un Club Lounge la inaltime. Atat din noua sala Fortuna, ce poate gazdui pana la 150 de invitati, cat si din sala Hora, se vede aceeasi panorama a unui Bucuresti miniaturizat si animat. Chiar si baile de la etaj ofera o priveliste nerecomandata celor cu rau de inaltime. Designul contemporan al etajului a fost realizat de catre Virgil and Stone, o companie londoneza de arhitectura, si asezonat cu opere de arta semnate de artista londoneza Jo Pear care a vizitat peste 9 muzee si expozitii locale pentru a realiza opere cu motive traditionale romanesti.
De asemenea, picturile artistului roman Daniel Stancu sunt expuse in Club Lounge.
Lounge-ul pune la dispozitia clientilor hotelului (pentru o taxa aditionala de 55 de euro pe noapte) si a oaspetilor din afara hotelului (contra-cost) un mic dejun frantuzesc cu croissant si branzeturi (sau un meniu personalizat pentru cine doreste), ceai si gustari de patiserie intre orele 3 si 5 (un fel de 5 o'clock tea), iar dupa ora 6 un bar deschis unde se servesc bauturi alcoolice la luminile lumanarilor si ale Bucurestiului aprins noaptea.
Tot in Club Lounge a fost amenajata si o minilibrarie, de unde oamenii de afaceri pot imprumuta si chiar cumpara carti despre Romania, despre mancare sau alte subiecte care nu au legatura cu afacerile stresante.
Hotelul Intercontinental este una dintre cele mai inalte cladiri din capitala, iar de la etajele sale superioare Bucurest