In era anti-imbatranire, Romania face ce stie mai bine: ignora brandul care i-a adus odata faima si milioane de dolari. Ana Aslan a inventat elixirul tineretii, Gerovitalul, si a creat un institut in care s-au intinerit Dali, Onassis, Claudia Cardinale si Yaser Arafat. Afacerea cu tinerete a murit insa odata cu profesorul Aslan. Azi, Institutul e fie tinta imobiliara, fie motiv de scandal intre cei care vor sa-l ia pe bani putini.
Descoperirea ei a facut ca Ana Aslan sa devina unul dintre cei mai cunoscuti romani in lume, unul dintre cele mai mari branduri pe care le-a dat tara noastra. A inventat elixirul tineretii si a lasat in urma o mina de aur pe care statul roman refuza sa o exploateze. Descoperirea Anei Aslan e legata de suferinta unui tanar student. Suferea de artroza, iar profesoara i-a propus sa-i injecteze in artera femurala, procaina, folosita ca anestezic local. Dupa cateva ore genunchiul tanarului se ameliorase, iar pacientul parasea spitalul pe picioarele lui.
Constienta de marea ei descoperire, le-a povestit profesorilor Constantin Ion Parhon si Daniel Danielopolu despre efectul antiinflamator al procainei. Incurajata de ei, a facut un experiment pe un lot de 25 de batrani dintr-un azil, iar rezultatele au fost peste asteptari: repigmentarea parului, tonifierea pielii, efecte antidepresive, imbunatatirea memoriei, cresterea tonusului muscular si imbunatatirea echilibrului in cazul bolnavilor de Parkinson.
In 1952 se infiinteaza primul insitutut de geriatrie din lume, pe care mai tarziu Organizatia Mondiala a Sanatatii, care-i va oferi Anei Aslan prestigioasa distinctie Leon Bernard, il va oferi ca drept exemplu si altor institutii de profil din lume.
Impreuna cu farmacista Elena Polovrageanu, Ana Aslan inventeaza Gerovital H3, un medicament ce continea ca substanta de baza procaina. Dupa doar cateva cure cu Gerovit