Astăzi s-a dat startul celei de-a treia ediţii a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber. Peste 200 de concurenţi se vor întrece în reţete şi specialităţi culinare, iar maeştri bucătari din întreaga lume vor face show gastronomic pentru clujeni.
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber Selgros se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Polus Center. Ajunsă la a treia ediţie, competiţia culinară este la a doua etapă şi ultima, după ce prima a avut loc în parcul Izvor din Bucureşti, în perioada 8-10 mai.
În cele trei zile, 70 de echipe, a câte trei membri fiecare, îşi vor arăta iscusinţa în pregătirea specialităţilor de mâncare, totul spre deliciul publicului, care va avea ocazia să deguste din fiecare în parte. Concurenţii au venit din ţări ca Ungaria, Israel sau Germania, pe lângă bucătarii autohtoni.
Avanpremiera competiţiei s-a desfăşurat aseară, la Terasa Taverna, unde maeştrii bucătari, alături somelieri, mare parte dintre ei membri ai juriului, şi-au dovedit talentul gastronomic, într-un regal culinar, gătind la proţap, ceaun, grătar şi plită. Nu a lipsit nici vinul asociat preparatelor.
Trei zile de concurs
Secţiunea Preparate culinare reci a început astăzi, de la ora 12.00, pe platoul din faţa complexului comercial. Ziua de mâine va fi dedicată gătitului în aer liber, cu preparate culinare la plită, grătar şi ceaun. Cireaşa de pe tort este lăsată pentru duminică, când maeştrii bucătari se vor întrece în „Duelul maeştrilor”, cel mai important show gastronomic al evenimentului.
Protagoniştii vor fi câte un reprezentant media şi un maestru în artă culinară, ce vor forma echipe. Invitaţii primesc fiecare câte un coş cu ingrediente secrete, din care trebuie să prepare cel puţin o reţetă, în maxim 20 de minute. Printre invitaţi se numără Jerome Duport, jurnalist francez, e