25 de tineri au participat la reprezentanţiile Corului Nemulţumiţilor, o acţiune civică iniţiată de asociaţia AltArt,după modelul brevetat în peste 20 de mari oraşe ale lumii. Corul Nemulţumiţilor şi-a pregătit recitalul vreme de mai bine de o lună. Iniţial, participanţii au întocmit o listă lungă cu nemulţumiri, dintre care au selectat doar cele pe care le-au considerat mai importante, precum cele legate de transportul în comun, de aspectul statuii lui Avram Iancu sau de lipsa pistelor de biciclete din oraş. Cel care a realizat versurile, în care a inclus cele mai "populare" nemulţumiri a fost Şerban Ursachi, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, care a şi fost desemnat dirijor al corului.
"Am ales să particip, deoarece sunt foarte puţine acţiuni civice în Cluj. Printr-o astfel de abordare cred că putem analiza pozitiv nemulţumirile fiecăruia dintre noi. Oricum, nu se vor rezolva, dar important e că ne simţim bine", ne-a spus Adrian Dohotaru, unul dintre membrii Corului Nemulţumiţilor.
Primul concert a avut loc în faţa Casei Matei Corvin, iar trecătorii s-au oprit şi au ascultat cu mare atenţie. "Foarte bine că tineretul ia iniţiativă, nu ca bătrânii care stau şi-şi spun nemulţumirile la bârfe. Era şi cazul să îndrăznească cineva aşa ceva", a lăudat Marta Sabo iniţiativa. După reprezentaţia din centru, corul s-a mutat în Mănăştur, unde printre cei aflaţi în "public" s-anumărat şi artistul Nucu Pandrea, care s-a amuzat copios pe seama versurilor. "Extraordinar. Îmi place mult de tot", le-a spus el tinerilor interpreţi.
Înainte de ultima reprezentaţie de ieri, programată în cartierul Mărăşti, corul a improvizat un concert în troleibuz. Ultimul concert va avea loc astăzi, la Oser, cu începere de la ora 11.00.
Clujul nu e Napoca şi Iancu cade în fântâna care-i kitsch
Ceasul îmi smulge părul de p