A organizat cu ACS Kider a treia ediţie a unui turneu de juniori cu 46 de echipe, iar la anul Cupa EON Kinder va fi una internaţională. A îndrăgit de mic fotbalul, la 8 ani juca la Electromureş Târgu Mureş şi a terminat junioratul la ASA Târgu Mureş. A ales să facă liceul la Colegiul Alexandru Papiu Ilarian, profil matematică fizică, dar apoi a urmat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
“Mă regăseam în fotbal, era singura posibilitate să continui, la 22 de ani am terminat facultatea şi am avut de ales între a juca în continuare în ligile inforioare sau de a îmbrăţişa meseria de antrenor şi profesor educaţie fizică”, îşi aminteşte Cori, cum îi spun prietenii.
Din 2001 până în 2003 a activat la Liceul cu Program Sportiv, în paralel a fost profesor şi la Grupul Şcolar Traian Vuia – unde mai lucrează şi astăzi, iar din 2004 a pus bazele Asociaţiei Club Sportiv Kinder. Îşi aminteşte că începuturile profesiei au fost dificile.
“A fost mai greu decât mi-am imaginat, era problema bazei materiale, am pornit de la zero, nu aveam teren de antrenament, echipamente, nici măcar echipă. De aceea am dorit să înfiinţez şi ACS Kinder pentru a mă putea organiza aşa cum vreau”, mai spune Cori.
E nevoie de pasiune, ambiţie şi multe sacrificii. “Dacă la această vârstă nu te preocupă să le oferi copiilor cât mai multe jocuri, viitorul lor nu poate fi prea luminos. Aceasta este vârsta la care să acumuleze, timpul nu poate fi recuperat”, explică el. În mod normal de la vârsta de cinci ani copii pot practica sportul în mod organizat, dar pot şi învăţa. “Consider că şcoala şi sportul trebuie să se întrepătrundă, în sensul că sportul nu poate decât să te organizeze, să de disciplineze, să-ţi formeze un regim sănătos de viaţă, nu e un impediment pentru şcoală”, a mai spus Pop Lupu Coriolan.
ACS Kinder, proiect de succes