58 dintre cei mai buni fotografi ai batranului continent au plecat, in mai 2008, in cel mai mare proiect fotografic european, "Wild Wonders of Europe". Miile de fotografii adunate in decurs de 14 luni alcatuiesc o veritabila harta a biodiversitatii, pe care Romania este reprezentata de fantastice peisaje din Carpati si din fabuloasa Delta a Dunarii.
Intr-o Europa in care oamenii incep sa reinvete respectul fata de mediu, o mana de fotografi iubitori de natura au pus la cale cel mai impresionant proiect menit sa alcatuiasca, in final, harta actualizata a biodiversitatii in Europa. Proiectul lor, "Wild Wonders of Europe", urmareste sa le arate celor 700 de milioane de locuitori ai batranului continent, dar si intregii lumi, "uluitoarele minuni naturale" ale Europei. "Scopul nostru este acela de a ne reconecta cu totii la minunata mostenire pe care o avem. (...) «Wild Wonders of Europe» vrea sa demonstreze ca Europa nu inseamna numai autostrazi si orase. Tot mai multi par sa stie mai multe despre fauna si peisajele din Africa sau din America decat despre Europa, pentru ca asta e la TV. Minunile naturale ale Europei par inca putin cunoscute lumii. Noi vrem sa schimbam aceasta situatie", declara initiatorii pe site-ul dedicat proiectului, www.wild-wonders.com.
Cei 58 de fotografi, alesi pe spranceana dintre cel mai bine specializati in captarea de imagini din natura, au tinut si cate un blog, un soi de jurnale online, in care si-au povestit aventurile din tarile in care au fost trimisi in misiune, caci cei mai multi dintre ei au facut fotografii in alte tari decat cea in care locuiesc.
Pentru a surprinde "comorile naturale" ale Romaniei, au fost trimisi doi fotografi: Manuel Presti, din Italia, si Cornelia Dörr, din Germania. Primul a fost in Delta Dunarii, cea de-a doua a vizitat Transilvania. Prin munca celor doi, Romania este prezenta p