Călin Bodonea (37 de ani) dă vina pe mâncărurile italienilor. Mulţi dintre românii care au imigrat în Italia se plâng că se îngraşă odată cu sosirea în Peninsulă. Ei dau vina pe pastele făinoase, însă un dietolog ne-a explicat că românii se înşeală. Mulţi conaţionali se îngraşă după ce renunţă la puiul la ceaun din România şi trec la pizza sau spaghetti în Italia. Unii dintre ei au norocul ca, odată trecută perioada de început, prin acomodare, să revină la greutatea normală, dar alţii, din nefericire, rămân cu kilogramele în plus.
Călin Bodonea (37 de ani) este de şase ani în Italia şi ne povesteşte: ”Când am ajuns aici, m-am angajat la o firmă care ne oferea prânzul la restaurant. Acolo eram nevoit să mănânc toata ziua paste făinoase, lucru cu care eu nu eram obişnuit. Acest fapt
mi-a fost nefavorabil, deoarece pe zi ce trecea mă îngrăşam, fiind învăţat cu bucătăria românească, mult mai lejeră. După un an, de la macaroane m-am îngrăşat cu 19 kile peste greutatea cu care am venit de acasă. Nu am reuşit nici în ziua de azi să-mi revin”.
Acelaşi motiv îl invocă şi Simona Vornic (45 de ani) care de opt ani lucrează ca îngrijitoare de bătrâni în Italia. „Macaroanele mi-au distrus silueta, făcându-mă să mă îngraş 12 kilograme în primul an. Am reuşit pe parcurs să slăbesc cinci kilograme, însă e foarte greu. Îmi lipsesc ciorbele foarte mult”, spune Simona.
Opinia specialistului
Printre românii care s-au îngrăşat în faza de început există şi norocoşi, adică cei care şi-au revenit la greutatea normală după perioada de acomodare. “În primele luni, fiindu-mi dor de casă, mâncam foarte multă ciocolată. Însă când am constatat că nu mai încap în haine, am renunţat la ea”, se destăinuie Maria Pricop (39 de ani).
Deşi românii se plâng că pastele le strică silueta, dietologul italian Ciro Vidoni din Cao