Cu o medie de un accident grav pe zi, şoselele judeţului Hunedoara ocupă a treia poziţie în topul celor mai periculoase drumuri din ţară. Statisticile realizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara relevă o imagine sumbră a ceea ce se întâmplă pe şoselele judeţului. Astfel, în primele şase luni ale acestui an au fost înregistrate 158 de accidente rutiere grave în care şi-au pierdut viaţa 33 de persoane, iar alte 149 au fost grav rănite.
În top, după Bacău şi Buzău
În acest context, după judeţele Bacău şi Buzău, şoselele judeţului Hunedoara ocupă a treia poziţie în topul celor mai periculoase drumuri din ţară. Cu un trafic zilnic de aproximativ 30.000 de autoturisme, DN 7 continuă să-şi adjudece titulatura de „Drumul Iadului”, mai mult de 40 la sută din accidentele înregistrate pe teritoriul judeţului având loc pe acest drum.
„Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare sunt principalele cauze ale accidentelor. Avem instalate echipe radar mobile în punctele cheie, există panouri de avertizare, benzi rezonatoare şi demarăm campanii de combatere şi prevenire”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.
Drumuri cu capcane
Părerile şoferilor legate de siguranţa circulaţiei pe drumurile judeţene sunt unanime. „Drumurile sunt de proastă calitate. Pe DN 7 nu există locuri de refugiu sau benzi de urgenţă.
Cât despre DN 66, acesta se află într-o stare deplorabilă. Şoferii de autotrenuri se comportă ca şi cum drumul e al lor. Un prieten de-al meu din Spania a venit cu maşina spre Deva. Când a intrat pe DN 7 a avut un şoc. La întoarcere, şi-a lăsat maşina în Deva şi a plecat acasă cu avionul. Pur şi simplu nu a mai dorit să repete experienţa de a conduce pe acest drum”, a spus Mircea Toader, din Deva.