Discuţiile pe care magistraţii sperau să le poarte atât cu premierul Emil Boc, cât şi cu miniştrii finanţelor şi muncii, pe tema legii unice de salarizare, au fost „pasate”, ieri după-amiază, pe umerii ministrului justiţiei, Cătălin Predoiu. Sursa: Codrin PrisecaruSursa: Adi Piclisan
1 /.
Motivul: membrii cabinetului, în frunte cu premierul, consideră că, „din punctul de vedere al revendicărilor salariale, acest conflict nu se mai justifică”. În acest timp, mii de români au obosit aşteptând dreptatea.
Deşi discuţia purtată în spatele uşilor închise cu Predoiu ar fi trebuit să-i determine pe reprezentanţii magistraţilor să renunţe la blocarea proceselor şi a anchetelor penale, aseară, la sfârşitul întrevederii, aceaştia erau hotărâţi să continue protestele.
Scrisoare către şeful CSM
La nici 24 de ore de la întâlnirea cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), preşedintele Traian Băsescu a decis să mai încerce şi el să-i îmbuneze pe magistraţi. A făcut-o printr-o scrisoare trimisă şefului CSM, Virgil Andreieş. Pe un ton plat, acesta le cere membrilor CSM să-i convingă pe magistraţi să respecte legea.
„CSM este garantul independenţei justiţiei. To todată, instituţia pe care o conduceţi asigură respectarea legii şi a criteriilor de com petenţă şi etică profesională a ma gistraţilor. În contextul în care aceştia refuză să îndeplinească un serviciu public, încălcând drepturile cetăţenilor de a avea acces la justiţie, vă solicit să luaţi toate mă surile pentru încetarea acţiunilor de protest ale judecătorilor şi procurorilor. Reluarea activităţii instanţelor este extrem de importantă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru întreaga societate”, se arată în „răvaşul” trimis de la Cotroceni.
Preşedintele nu a ratat ocazia să-l „roage” pe şeful CSM să desemneze rapid un şef