De aproape 24 de ani maestrul Dreer pregăteşte campioni la box. Secretul antrenorului de la CSM Iaşi este relaţia pe care o are cu sportivii în afara sălii de antrenament.
Născut dintr-o mamă rusoaică şi un tată neamţ, Constantin Dreer a avut de mic aplecare către box, mai ales că şi tatăl său a practicat „nobila artă“. „Am avut de mic o fire mai năvalnică, pentru că nu acceptam să mă calce nimeni în picioare, eu copilărind în cartierul Gării“, îşi aminteşte Constantin Dreer, care a făcut primii paşi în box la 14 ani, în sala Voinţa, sub îndrumarea lui Constantin Vasiliu.
„Am avut un meci încă din prima zi. L-am luat pe bietul băiat ca pe stradă. Când Vasiliu a auzit că mă cheamă Dreer, m-a luat imediat la antrenamente, mai ales că îl ştia pe tata“, precizează antrenorul. Pasiunea viitorului maestru în box a devenit atât de puternică încât a început să-l ajute pe Vasiliu la locul acestuia de muncă, pentru ca antrenamentele să înceapă mai repede. La 18 ani şi patru luni Constantin Dreer a fost luat de Steaua Bucureşti în armată, dar cariera lui de sportiv s-a încheiat trei ani mai târziu, din cauza unor clinciuri cu regimul de atunci.
Antrenor la 21 de ani
„Am renunţat la mănuşi pentru că nu mă mai lăsau să plec în străinătate, la competiţiile internaţionale. Aproape imediat am început munca de antrenor, alături de Vasiliu, la Voinţa Iaşi“, îşi aduce aminte Dreer. Foarte repede, cei doi au scos un campion naţional la seniori, în persoana lui Tiberiu Cucu.
Seria rezultatelor foarte bune a culminat cu titlul de vicecampion mondial obţinut de Giani Gogol în 1985. Tandemul Vasiliu-Dreer s-a rupt însă la scurt timp după ce aceştia au trecut la clubul CSM Iaşi, din cauză că primul a vrut să-i facă loc fiului său. Decizia s-a dovedit falimentară pentru secţia de box a clubului CSM, a cărei serie de performanţe s-a oprit brusc imediat după demiter