Arădeanul alintat de prieteni Jimy a crescut într-o familie modestă, cu frică de Dumnezeu, unde munca în agricultură era prioritară. Jimy se ocupă cu creşterea animalelor de mic copil. A crescut la ţară, unde a învăţat cât de greu e să te ocupi de această îndeletnicire. Pentru Jimy, animalele reprezintă totul. De meserie tehnician veterinar, Jimy a învăţat încă de pe băncile şcolii toate secretele legate de această meserie.
„Să fii fermier este un lucru cu totul deosebit. Chiar dacă pentru unii pare o ruşine, eu unul mă mândresc cu faptul că lucrez la o asociaţie agricolă, unde zilnic am grijă de zeci de animale de casă. Vacile sunt preferatele mele. Le cunosc mai bine ca pe nevasta mea”, spune zâmbind Jimy.
Toată ziua stă printre bovine
Bărbatul îşi petrece toată ziua în ferma la care este angajat. Când ajunge acasă, o ia de la capăt şi asta deoarece pe lângă animalele de la serviciu, Jimy creşte un număr de 15 vaci, chiar în gospodăria casei. „Nu e uşor să le întreţii, mai ales când sunt multe. Bovinele sunt nişte animale care îţi oferă tot ce vrei, dacă ştii cum să te comporţi cu ele. Începând de la brânză, lapte, şi până la carne, bovinele sunt cele mai productive animale de casă”, explică fermierul arădean.
Jimy spune că fiecare animal din curtea gospodăriei sale a primit câte un nume. Toate cele 15 vaci au fost botezate înainte să ajungă în familia fermierului. „Dacă la căţei le dăm un nume, nu văd de ce o văcuţă nu merită acest lucru”, explică bărbatul.
Vinde brânză şi lapte
Fermierul e de părere că pentru a avea succes în această meserie e nevoie să te dedici în totalitate. „Cât e ziua de lungă nu fac altceva decât să hrănesc animalele. Grajdurile trebuie să fie curate iar apa şi mâncarea la discreţie, numai aşa un animal se simte în largul lui. În fiecare seară, ne bucură