Vacanţa a trecut de parcă nici nu a fost, şi din nou părinţii sunt puşi în postura de a cumpăra pentru micii şcolari rechizite, uniforme şi, în cazul boboceilor, birouri.
Nesfârşitele ore de joacă vor fi întrerupte de teme zilnice şi de aceea este bine să fiţi atenţi la cum organizaţi camera copilului, astfel încât să nu îl confruntaţi cu schimbări radicale. Spaţiul trebuie împărţit astfel încât să delimiteze clar două zone: cea de studiu şi locul de joacă. Dacă nu aţi cumpărat până acum, ar fi bine să vă gândiţi şi la câteva jucării educative care fac legătura între activităţile copilului: şcoala şi joaca.
LOCUL DE STUDIU
Asiguraţi-vă că biroul pe care îl cumpăraţi se va încadra într-un spatiu cu cât mai multă lumină naturală care să vină din partea stângă (în cazul stângacilor din partea dreaptă) pentru a elimina umbra. Pentru copii sunt preferate birouri care să îi atragă, practice, frumos colorate, cu cât mai multe compartimente şi care să aibă colţurile rotunjite, pentru a evita accidentele.
Există şi mobilier adiţional care măreşte spaţiul de lucru, mai ales dacă optaţi să aşezaţi acolo un calculator. "Pentru spaţiile mici se foloseşte de obicei mobilier modular care este uşor de reorganizat. Este bine de ştiut că dimensiunile unui birou sunt de circa 120-140 cm (L) x 60-65 cm (A) x 70-75 cm (H) - însă este recomandat un birou proporţional cu încăperea", a declarat Florin Negru, proiectant arhitect la Vertical Ambient.
Dacă sunteţi dispuşi să cheltuiţi mai mult, este necesar să ştiţi că pe piaţă sunt şi birouri reglabile pe înălţime, de la 53 de cm până la 82 de cm, cu blat care se înclină până la 30 de grade. "Există anumite caracteristici standard care fac un birou să fie bun, una dintre ele fiind dezvoltarea pe verticală asigurată prin înălţimea reglabilă", a declarat Adriana Leş, responsabil achiziţi