Tortilla cu dovlecei si cartofi
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g cartofi, 300 g dovlecei, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 4 oua, 1/2 pahar de smantana (100 ml), sare, piper, 1/2 legatura de cimbru, 2 linguri de untdelemn.
Mod de preparare: * Se fierb cartofii vreme de 20 de minute in coaja, se scurg de apa. Se curata si se taie felii. * Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie felii. * Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. * Se bat ouale cu smantana, sarea si piperul. Se adauga cimbrul bine faramitat. * Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se pun legumele la calit, invartindu-le pe toate partile. Cand sunt aproape patrunse, se toarna deasupra ouale cu smantana si se lasa tigaia acoperita, pe flacara potrivita, vreme de 15 minute.
Vinete pane cu tzatziki
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn. Pentru tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaci, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete.
Mod de preparare: * Se spala vinetele si se taie pe lung in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel. * Se amesteca ouale cu sare si putin piper. * Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Tatiki: Se amesteca iaurtul, branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi. Se serveste alaturi de vinetele pane prajite. (Un deliciu!)
Rosii umplute cu slaninuta afumata si cascaval
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 rosii mari, 4 feliute de slaninuta afumata