În ultimii 15 ani, internetul ne-a schimbat în mod semnificativ viaţa, iar instrumente care la un moment dat erau considerate indispensabile acum au devenit inutile.
Odată cu apariţia internetului, în urmă cu 15 ani, viaţa noastră a fost dată peste cap, iar instrumente sau obiceiuri devenite un adevărat ritual la un anumit moment au fost repede date uitării. Cotidianul britanic The Telegraph a trecut în revistă toate aceste obiecte şi obiceiuri abandonate în favoarea mult mai modernului web. Cum era şi normal, multe dintre obiectele definite ca fiind inutile de The Telegraph se află în circulaţie, însă nu mai sunt chiar atât de importante ca în trecut. Este cazul teletextului, al cărţilor de telefon sau al albumelor de fotografii. Înainte de apariţia internetului, dacă doream să aflăm principalele ştiri ale zilei, fără să aşteptăm telejurnalul de seară, consultam teletextul. Acum însă, lucrurile s-au schimbat, iar oamenii care doresc să fie bine informaţi accesează site-urile de specialitate şi află totul în timp real. La fel stau lucrurile şi cu cărţile de telefon. De ce să ne pierdem timpul frunzărind Paginile Albe, când este suficient să accesăm site-ul cu acelaşi nume şi să scriem numele şi adresa unei persoane, iar în câteva secunde aflăm răspunsul dorit. Ca să nu mai vorbim de albumele foto. Astăzi, putem descărca în calculator mii de poze, pe care să le avem mereu la îndemână, ceea ce nu se întâmpla cu fotografiile tradiţionale. Un destin similar l-au avut şi scrisorile. Oricât ar fi de romantic să scriem o epistolă de amor, puţini dintre noi au putut rezista în faţa rapidităţii şi siguranţei garantate a poştei electronice.
Alte obiceiuri
După cum reiese din articolul publicat de The Telegraph, internetul ne-a modificat considerabil şi obiceiurile. Ce s-a ales oare de melomanii care acum câţiva ani nu ratau nici o ocazie