După peste trei ore de discuţii încinse cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale pe tema legii salarizării unitare a bugetarilor, Guvernul nu a operat modificări majore asupra actului normativ, în ciuda cerinţelor acestora. Premierul Emil Boc le-a cerut sindicaliştilor să renunţe la greva generală, explicându-le că legea mai poate fi corectată până la data de 30 iunie 2010.
"Ceea ce s-a putut obţine a fost faptul că până în 30 iunie, deci timp de nouă luni, se poate corecta textul actualei legi, de către o comisie interministerială. Era (comisia- n.r.) prevăzută la articolul 42, dar în care erau doar specialişti ai ministerelor reprezentând sectoare bugetare. Am obţinut reprezentarea fiecărei confederaţii sindicale reprezentative în cadrul acestei comisii pentru a urmări îndeaproape şi felul în care se aplică legea şi toate corecţiile care ar trebui să le facem", a declarat Marius Petcu, liderul CNSLR Frăţia.
"În ceea ce priveşte anexele care corespund coeficienţilor nu a fost o negociere propriu-zisă. Am putut doar să obţinem de la domnul ministru Pogea o afirmaţie că firul este întins la maximum şi orice încercare a noastră de a creşte coeficienţii trebuie însoţită de disponibilizări de personal", a mai spus sindicalistul. În ceea ce priveşte "micile scăpări" la proiectul legii de salarizare unitară, acestea vor fi rezolvate duminică, în şedinţa de Guvern, şi puse pe site luni, potrivit lui Petcu. Preşedintele CNSLR Frăţia a adăugat că premierul a propus confederaţiilor încheierea unui Pact de stabilitate socială, care să prevadă toate schimbările ce vor fi operate pentru sectorul bugetar.
Sindicaliştii se mai gândesc dacă renunţă la grevă
Întrebat dacă în urma discuţiilor de la Guvern sindicaliştii vor renunţa la greva anunţată, Petcu a spus că va convoca, luni, Biroul Operativ al CNSLR Frăţia, unde va prezenta rezultatul discuţiilor, u