Sute de ciclişti amatori şi-au dat întâlnire la miezul nopţii, în spatele Muzeului Naţional de Istorie, pentru a treia promenadă nocturnă pe două roţi. Tinerii participanţi au primit un fluturaş cu traseul şi micile reguli de deplasare. Dotaţi cu ochi de pisică la roţi, o lumină albă în faţă şi alta roşie în spate, au pornit apoi pe traseul de 28 de kilometri. Cei care nu au avut aceste mici dotări şi-au legat o lanternă de ghidon.
Şi de această dată, firma de închirieri de biciclete „Cicloteque“ a venit în sprijinul celor care nu dispun de un vehicul pe două roţi. Numărul de biciclete speciale pentru Ciclopromenada 3 a fost limitat, dar cei cu abonament şi-au închiriat bicicletele la preţul normal.
Traseul propus de George Hari Popescu, iniţiatorul acestui proiect, a fost ceva mai lung faţă de ediţiile precedente. Plimbăreţii au pornit de pe Calea Victoriei, au trecut prin Splaiul Independenţei, Bulevardul Cantemir, Parcul Tineretului, Bulevardul Şincai, Bulevardul Nerva Traian, Bulevardul Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii - Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii, Romană, Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul C. Prezan, Piaţa Presei Libere şi retur.
„Traseul a fost ales pentru că are pistă practicabilă. Am mers pe stradă, în şir indian, până în Piaţa Victoriei, apoi pe pistă, unde ne-am putut aşeza pe mai multe rânduri şi am schimbat impresii“, a declarat George Hari Popescu.
„La această plimbare au fost acceptate orice fel de biciclete pentru că a fost plimbarea bicicliştilor urbani cu venituri medii, nu a bicicliştilor vedete pe bicle olandeze“, a mai spus organizatorul.
Coordonaţi prin staţii emisie-recepţie
Coordonatorii Ciclopromenadei au purtat semne distinctive şi au avut staţii de emisie-recepţie pentru ca participanţii să nu se piardă unii de alţii, aşa cum s-a