Atat uleiurile vegetale cat si cele esentiale au efecte benefice asupra sanatatii. In timp ce primele sunt folosite mai mult pentru uz intern si in diverse combinatii, cele din urma se aplica extern, iar efectele se pot observa dupa cateva zile de utilizare.
Uleiurile vegetale se obtin din semintele si samburii plantelor. Au numeroase intrebuintari pentru sanatate, prin proprietatile curative, dar de multe ori se folosesc pentru diluarea celor esentiale, informeaza aromaweb.com
Uleiurile esentiale se obtin prin distilare, din frunze, coaja arborilor, radacini si alte parti care determina aroma plantei.
Atunci cand se folosesc amandoua in scop terapeutic uleiurile esentiale se dilueaza in cele vegetale, dar cele din urma fac diferenta in ceea ce priveste proprietatile curative.
Daca uleiurile esentiale isi pierd proprietatile si aromele in doua, patru sau chiar 24 de ore, cele vegetale si le pastreaza un timp mai indelungat.
Mai mult, nu toate uleiurile vegetale se folosesc in sedintele de aromaterapie, dar cele esentiale sunt perfecte pentru micile tale momente de relaxare.
Unele uleiuri vegetale sunt inodore. Acesta nu este un semn al pierderii proprietatilor terapeutice ci, dimpotriva, mirosul pregnant, foarte concentrat este primul semn ca uleiul tau vegetal nu mai poate fi folosit.
Uleiuri vegetale
Iata cateva exemple de uleiuri vegetale, care pot fi folosite pentru diluarea celor esentiale.
Migdalele, a caror ulei vegetal se foloseste pentru ingrijirea delicata a mainilor, avocado, perfect pentru parul si pielea deteriorata sau afinele, perfecte pentru tenul imbacsit, pentru ca uleiul obtinut contine cea mai mare cantitate de acizi grasi.
Jojoba, care este mai degraba o forma de ceara, este perfecta pentru masajul saptamanal. Are proprietati ant