Dinu Patriciu a atras din nou atenţia astăzi că dacă se doreşte ca economia să depăşească o perioadă de criză e necesar ca "întâi faci economie şi după aceea te împrumuţi". În cadrul emisiunii 3X3, la Realitatea TV, Patriciu a oferit câteva soluţii pentru domeniile aflate în prag de colaps. Este vorba despre educaţie, sănătate şi justiţie. Mai citeşte şi:
Criza este o oportunitate. Pentru ţări deştepteSărăcia din inerţieOlimpicii români: ''Şcoala nu ne ajută deloc''Zece măsuri anticrizăProstia guralivă
Potrivit omului de afaceri, soluţia în învăţământ este "finanţarea elevilor şi nu a şcolilor". În acest fel ar prima valoarea, iar şcolile bune, cu profesori competenţi, care atrag mulţi copii vor putea fi recunoscute şi remunerate ca atare, iar interesele de altă natură nu şi-ar mai gpăsi locul în şcoală.
În sistemul sanitar, modalitatea de finanţare este greşită. Singura soluţie ar fi o "reformă" radicală a sănătaţii. "Din păcate s-a demonetizat complet acest termen" şi reforma sfârşeste prin a nu mai fi făcută, a explicat Dinu Patriciu.
În privinţa situaţiei din justiţia românească, Dinu Patriciu a precizat că atâta timp cât forma de finanţare este de la buget situaţia nu se va schimba. El consideră cea mai bună soluţie ar fi ca o sumă le fie alocată de la buget, iar magistraţii să îşi gestioneze singuri banii primiţi, fără intervenţia statului. Restul finanţării necesare pentru o bună funcţionarea a sistemului juridic să se facă din taxa de timbru.
Despre programele anticriză ale guvernului, Dinu Patriciu a ţinut să precizeze că " orice manager ştie că dacă ai dat ceva unor oameni, nu mai poţi să le iei înapoi " şi că " este imposibilă orice formă de descentralizare fără descentralizarea financiară ."
"Suntem cu toţii speriaţi de ce s-ar întâmpla în viitor dacă criza nu se rezolvă.