Atitudinea adoptata in ultimele saptamani i-ar putea costa scump pe magistrati. Pentru ca au preferat sa blocheze sistemul judiciar, intrerupandu-si activitatea in salile de judecata ca sa-si impuna pretentiile financiare, judecatorii si procurorii risca sa ramana fara sporurile aferente urmatoarelor trei luni, dupa cum au declarat, pentru EvZ, surse guvernamentale. In plus, nici Ministerul Justitiei nu dispune de fonduri suficiente, iar negocierile cu Fondul Monetar International sunt „foarte dificile”, din cauza presiunilor salariale ridicate asupra cheltuielilor bugetare.
Daca ministerul va hotari plata acestor sporuri pe final de an, „trebuie facut un efort financiar foarte mare si gasite resurse din alta parte”. „Incepand cu 1 ianuarie 2010, este fixat in lege (a salarizarii unitare - n.r.) si in grila ca magistratii isi primesc drepturile asa cum erau ele la 31 mai 2009 (spor de solicitare neuropsihica de 50% si de confidentialitate de 15%). In privinta ultimelor trei luni ale anului, data fiind atitudinea lor nerezonabila, problema sporurilor este inca in discutie”, au punctat sursele citate.
Articolul integral pe evz.ro Atitudinea adoptata in ultimele saptamani i-ar putea costa scump pe magistrati. Pentru ca au preferat sa blocheze sistemul judiciar, intrerupandu-si activitatea in salile de judecata ca sa-si impuna pretentiile financiare, judecatorii si procurorii risca sa ramana fara sporurile aferente urmatoarelor trei luni, dupa cum au declarat, pentru EvZ, surse guvernamentale. In plus, nici Ministerul Justitiei nu dispune de fonduri suficiente, iar negocierile cu Fondul Monetar International sunt „foarte dificile”, din cauza presiunilor salariale ridicate asupra cheltuielilor bugetare.
Daca ministerul va hotari plata acestor sporuri pe final de an, „trebuie facut un efort financiar foarte mare si gasite resurse din alta