Târgoviştenii au mers de dimineaţă la unitatea de pompieri de pe şoseaua de centură, spre Găeşti. Toate detaşamentele de pompieri din judeţ au fost deschise vizitatorilor cu ocazia Zilei Pompierilor din România. Târgoviştenii care au vrut să vadă cum decurge o zi de muncă pentru un pompier au mers, astăzi, între orele 10.00 – 13.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I“ (ISU) Dâmboviţa. Cei prezenţi s-au interesat de programul lor, de condiţiile de muncă şi dacă merită să-ţi pui viaţa în pericol, lună de lună, pentru salariul pe care îl primesc.
Răspunsul pompierilor care erau astăzi la lucru a fost unul simplu. Ne se gândesc că îşi pun viaţa în pericol atunci când sunt chemaţi la un caz dificil şi pleacă la intervenţii doar cu gândul la ce vor găsi acolo şi la cum se va desfăşura acţiunea de salvare. Abia după ce totul a trecut, conştientizează pericolul.
Nu pot uita imaginile şocante
Bogdan Dan Zaharia are 27 de ani şi de trei ani lucrează la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Detaşamentul Târgovişte. Face parte din echipa de descarcerare şi recunoaşte că i-a fost greu să vadă atâta suferinţă la intervenţiile la care a participat. S-a obişnuit acum, dar după serviciu, nu de puţine ori, rămâne în minte cu imagini tulburătoare.
Cea mai grea intervenţie la care a participat a fost în iulie 2007, când un autocar plin de nuntaşi a fost lovit în plin de un tren. Zece oameni au murit atunci, iar intervenţia a fost una dificilă, mai ales că rudele persoanelor decedate au venit la locul tragediei. Un alt caz care l-a impresionat s-a petrecut anul acesta, la 10 kilometri de Târgovişte. Trei tineri au murit într-un accident rutier şi nu a mai putut face nimic pentru a-i salva. Nu a putut decât să le scoată trupurile neînsufleţile dintre fiarele contorsionate.
„