Unii dintre cei mai pricepuţi maeştri bucătari din lume se întrec în bucate, în acest weekend. Cei care au fost prezenţi, ieri, la Campionatul de Gătit în Aer Liber au mâncat peste 6.000 de ouă, câţiva purcei la proţap, berbecuţi şi carne de crocodil. Cea de-a treia ediţie a celei mai importante competiţii culinare din România, Campionatul de Gătit în Aer Liber, a adunat peste 200 de concurenţi, care sunt grupaţi în 70 de echipe.
Competiţia are loc în acest weekend pe platoul din faţa complexului Polus din Cluj-Napoca, iar juriul este condus de Robert Rainford, gazda emisiunii „Licence to Grill“.
Un specific al ediţiei din acest an a fost bucătăria arhaică, de la reţeta de sute de ani a preparării magiunului, până la metodele haiduceşti de preparare a berbecuţilor, puşi la copt într-o groapă săpată în pământ şi garnisită cu lut.
Cele câteva mii de persoane care au vizitat, începând de vineri, standurile cu mâncare au avut ocazia să deguste delicioasele produse preparate de concurenţi sau de către invitaţii speciali. Numai ieri au fost gătite 6.000 de ouă, iar la fiecare stand unde se împărţea mâncare se forma imediat coadă.
Carnea de vânat, alternativa sănătoasă
Ştefan Bercea, considerat cel mai mare Maestru Bucătar din România, este de părere că românii ar trebui să mănânce mai mult vânat şi peşte.
„Nu este atât de scump pe cât s-ar crede să cumperi carne de vânat. Eu văd prin aceasta alternativa la mâncarea greoaie specific românească, cu sosuri cu untură, ceapă şi făină“, a spus Ştefan Bercea. Acesta a gătit în prima seară carne de crocodil, iar ieri, un berbec printr-o metodă specific haiducească, copt într-o groapă de lut.
Un bucătar israelian combină carnea cu diferite fructe
Maeştrii bucătari spun că astfel de evenimente sunt binevenite, deoare