Optimism
Statele mai puţin dezvoltate din estul Europei, printre care şi România, dar şi din Asia Centrală, încep să devină "promiţătoare" pentru investitorii globali. Mark Mobius, directorul general al companiei americane de investiţii Franklin Templeton - administratorul Fondului Proprietatea - explică atractivitatea acestor ţări prin prisma "profiturilor potenţiale mai mari", potrivit Bloomberg. Pe lista "pieţelor emergente de mâine" se mai află Slovenia, Croaţia, Kazahstan şi Ucraina. Mobius recomandă investitorilor să adopte "o viziune pozitivă pe termen lung" faţă de aceste active, având în vedere creşterea economică a ţărilor în curs de dezvoltare, dar şi avansul cheltuielilor de consum. Totodată, acumularea de rezerve valutare este un alt argument enumerat de reprezentantul companiei americane.
În România, Franklin Templeton va încasa anual un comision de 13 milioane euro pentru administrarea Fondului Proprietatea. Fondul, creat pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de bunuri în timpul regimului comunist, urmează să fie listat la bursă anul viitor. (S.S.)
Optimism
Statele mai puţin dezvoltate din estul Europei, printre care şi România, dar şi din Asia Centrală, încep să devină "promiţătoare" pentru investitorii globali. Mark Mobius, directorul general al companiei americane de investiţii Franklin Templeton - administratorul Fondului Proprietatea - explică atractivitatea acestor ţări prin prisma "profiturilor potenţiale mai mari", potrivit Bloomberg. Pe lista "pieţelor emergente de mâine" se mai află Slovenia, Croaţia, Kazahstan şi Ucraina. Mobius recomandă investitorilor să adopte "o viziune pozitivă pe termen lung" faţă de aceste active, având în vedere creşterea economică a ţărilor în curs de dezvoltare, dar şi avansul cheltuielilor de consum. Totodată, acumularea de rezerve valutare este un alt argument e