Apetitul este strans legat de culorile care insotesc hrana pe care o consumam zilnic, iar ele influenteaza in mod direct perceptia noastra asupra alimentelor pe care le vedem.
In mod normal evitam alimentele care au culoarea albastra sau neagra pentru ca in perceptia noastra le asociem cu ceva letal, anunta All Women Stalk.
Bine, exista si exceptii ca fructele de padure si unele legume care au aceasta culoare naturala si le consumam pentru ca sunt sanatoase. Cu toate acestea producatorii popularelor bomboane Smarties au reinceput sa fabrice bomboanele albastre dupa ce au primit numeroase cereri de la consumatori.
Cercetatorii au descoperit ca cele mai multe persoane refuza sa consume alimente care au culoarea albastra, chiar daca acestea sunt gustoase. Perceptia mintala asupra acestora a invins papilele gustative.
Cea mai apetisanta culoare pentru om este rosul. Mancarea rosie stimuleaza apetitul si creeaza un sentiment de intimitate si energie. Persoanele care au probleme cu pofta de mancare sunt sfatuite sa isi aduca ceva rosu in bucataria lor, fie ca este vorba de scaune sau mancare.
Si culoarea galbena creste apetitul pentru ca este asociata cu fericirea. Persoanele care se duc la restaurantele care au in decor si ceva galben se simt mai bine primite decat in altele.
Specialistii in domeniu au descoperit ca oamenii mananca si beau si cu ochii. Daca s-ar modifica culoarea bauturilor celor mai populare, multi oameni nu vor mai fi in stare sa identifice despre ce bautura este vorba.
"Exista un numar de studii realizate de Universitatea din Washington despre impactul culor asupra gustului. S-a dovedit ca oamenii asociaza culorile cu o anumita culoare si o recunosc de fiecare data dupa asta. In momentul in care ei nu au putut vedea culoarea au gresit si denumirea bauturii", se arata in