Membră a Uniunii Scriitorilor, este convinsă că destinul ei a fost să urmeze calea “stihurilor” şi spune că nu se vede făcând altceva Angela Baciu poate spune că scrie de-o viaţă, chiar dacă mulţi au încercat să-i inducă ideea că aceasta nu este o meserie.
“Dar eu mă întreb şi acum: de ce n-ar fi o meserie, e un lucru uşor? Scriitorul este un fel de copac cu rădăcini adânci, care îşi lasă cărţile celor ce vin, dă putere şi inspiraţie celorlalţi, e peren. Trăieşte ca şi ceilalţi: într-o casă cu multe cărţi şi fotografii, cu toate amintirile de ieri şi de azi - strada, biblioteca, piaţa, biserica, spitalul, calculatorul, maşina de spălat, interviuri, bucătărie, poezii” , povesteşte poeta.
Este convinsă că n-ar vrea să fie altceva, nu regretă nimic, iar dacă se spune că destinul ne pregăteşte uneori o viaţă mai grea, îşi poarte crucea aşa cum este ea.
Debut sub „condeiul” lui Radu Ţeposu
Concret însă, a debutat la vârsta de 17 ani în revista “Amfiteatru” (editată la Bucureşti). Se mândreşte cu cel care a pus umărul la prima ei apariţie: regretatul critic Radu G. Ţeposu. Au urmat apariţiile în alte reviste literare româneşti şi străine, atât scrise, cât şi on-line.
Are peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, ultimul fiind premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Iaşi, pentru publicistică şi eseu.
“Am 14 cărţi, poeziile mele au fost traduse în diferite limbi, mă implic în proiecte culturale - de la promovarea scriitorilor în spaţiul românesc şi european până la lansări de carte, lecturi publice şi evenimente pentru copii”, mai spune Angela Baciu.
Făcându-se remarcată în plan publicistic, Angela Baciu a început mai multe colaborări externe. În acest moment ea publică articole în reviste din străinătate, fiind colaborator şi corespondent la diferite reviste şi televi