Cei care îşi caută locuri de muncă online iau informaţiile de pe portaluri după care aleg contactul direct cu viitorii colegi. Numărul crescut al şomerilor aglomerează firmele care anunţă posturi vacante folosind tehnologia modernă de transmitere a informaţiilor. Peste 4 milioane de români accesează site-uri care publică anunţuri de angajare. Mulţi se declară nemulţumiţi de faptul că nu primesc un răspuns, după ce au completat formulare de pe Internet. Timişorenii care îşi caută joburi online spun că astfel de site-uri sunt utile, dar trebuie să se ajungă la o întâlnire directă cu angajatorii.
Şi-a făcut cont special
„Eu mi-am făcut cont pe un astfel de site, am şi aplicat, dar prefer să iau datele firmei şi să mă duc direct la ei. În rest, mi se pare foarte util acest tip de căutare a unor joburi”, a spus Milena Tolcea, studentă în anul II la Facultatea de Construcţii. Specialiştii în recrutări confirmă că întâlnirea „între patru ochi” garantează un anumit grad de succes.
„Este foarte important ca, după ce ai aplicat cu CV şi scrisoare de intenţie la firma care angajează, să nu te culci pe o ureche şi să aştepţi un răspuns de la ei. Retrimiterea CV-ului, fie contactarea directă a firmei este utilă”, a precizat trainerul Marian Rujoiu, expert în recrutarea locurilor de muncă.
Suspiciuni şi încredere
La opţiunea timişorenilor de a vorbi direct cu angajatorii se adaugă şi „mitul” postării unor joburi care sunt deja ocupate. „Orice timişorean poate să aibă încredere în astfel de site-uri, iar legat de fenomenul postării unor locuri deja ocupate, nu cred că există aşa ceva”, a conchis Daniela Haber, purtător de cuvânt al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Timiş (AJOFM). „Primim zilnic feedback pozitiv de la utilizatorii care ne scriu şi ne spun că tocmai ce s-au angajat ca urmare a aplicării pe eJobs”, a afirmat L