Linia ascendentă pe care au urmat-o unităţie de cazare din Capitală, în materie de grad de ocupare, tarife şi venituri, a fost întreruptă în prima jumătate a acestui an, semn că efectele crizei s-au simţit puternic în această industrie. Astfel, o analiză a pieţei realizată de CB Richard Ellis arată că numărul de sosiri ale turiştilor în hotelurile din Bucureşti au scăzut cu 10,5% în primul semestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2008, şi cu 12,2% compa
Linia ascendentă pe care au urmat-o unităţie de cazare din Capitală, în materie de grad de ocupare, tarife şi venituri, a fost întreruptă în prima jumătate a acestui an, semn că efectele crizei s-au simţit puternic în această industrie.
Astfel, o analiză a pieţei realizată de CB Richard Ellis arată că numărul de sosiri ale turiştilor în hotelurile din Bucureşti au scăzut cu 10,5% în primul semestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2008, şi cu 12,2% comparativ cu ultima parte a anului precedent.
De asemenea, numărul înnoptărilor în structurile de cazare a fost mai mic cu 15,8% în prima parte a anului, faţă de acelaşi interval din 2008.
Mai puţini pasageri pe aeroporturi decât anul trecut
Ca un efect de domino, sectoarele corelate au avut şi ele de suferit. Spre exemplu, traficul pasagerilor pe cele două aeroporturi bucureştene a avut un declin de 9,7% în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă din 2008. Comparativ cu semestrul doi al anului trecut, în prima jumătate a acestui an scăderea a fost mult mai drastică, de 23,7%.
Totuşi, primul semestru al acestui an i-a adus aeroportului din Băneasa, o creştere a traficului de pasageri ai liniilor low-cost cu aproape 20% faţă de primul semestru al anului trecut, mai ales datorită faptului că a crescut considerabil numărul de curse low-cost şi frecvenţa lor. Mai mult, specialiştii de la CB Richard Ellis se aşteaptă