Logic, limpede, cu argumente:
Eu unul m-am săturat. Mă simt tras pe sfoară. Au independenţă, dar standardele etice nu. Îşi aplică singuri disciplina, dar cei care greşesc dintre ei sînt protejaţi. Singuri fac reguli de aplicare unitară a legii, iar regulile spun că cei judecaţi pentru corupţie primesc sentinţe cu suspendare, că sînt băieţi finuţi, cu carte, nu au faţă de puşcăriaşi. Sînt independenţi de şase ani. Ce s-a schimbat în afară de salariile tot mai mari ale magistraţilor? Nimic. Acum fac grevă. Vor ataca legea salarizării la Curtea Constituţională. Lidia Bărbulescu, doamna care lua două salarii mari ca şef de instanţă şi membru CSM, zice că salariile magistraţilor nu pot să scadă pentru că aşa zice o decizie a Înaltei Curţi. Deci salariile noastre nu pot să scadă pentru că aşa zicem noi.
Justiţia din România a fost privatizată prost. Magistratura a devenit un uriaş sindicat care vînează rente de la buget, fără legătură cu performanţa, fără nici o responsabilitate publică. Propun soluţia aplicată la băncile americane: renaţionalizarea, curăţarea de activele păguboase ca alde Pivniceru şi Bărbulescu şi reprivatizarea cu cap. Nu, nu ar fi un atac la adresa Constituţiei, pe aceeaşi Constituţie funcţionau şi înainte de 2003, cînd îi călca Rodica Stănoiu în picioare şi nu ziceau „pîs“.
Cititi, reflectati si, va rog, nu cadeti in capcana de a-i considera reformatori ai justitiei romane pe Stanoiu, Pivniceru, Lidia Barbulescu…
Logic, limpede, cu argumente:
Eu unul m-am săturat. Mă simt tras pe sfoară. Au independenţă, dar standardele etice nu. Îşi aplică singuri disciplina, dar cei care greşesc dintre ei sînt protejaţi. Singuri fac reguli de aplicare unitară a legii, iar regulile spun că cei judecaţi pentru corupţie primesc sentinţe cu suspendare, că sînt băieţi finuţi, cu carte, nu au faţă de puşcăriaşi. Sînt independenţi de şase ani.