Platoul Secu va rămâne în mizerie până când se va stabili dacă acesta aparţine municipiului Reşiţa sau statului român. Investitori serioşi au fost puşi pe lista de aşteptare din cauza lipsei de interes a autorităţilor locale de a soluţiona problemele juridice legate de Platou. Mizeria de la Şură, zonele aflate în paragină, pontoanele rupte şi clădirile abandonate de pe Platoul Secu au alungat zeci de turişti din judeţul Caraş-Severin. Autorităţile locale din Reşiţa au dorit să reamenajeze locul pentru ca turismul judeţului să se dezvolte.
Acest lucru era împiedicat de faptul că Platoul Secu nu aparţinea municipiului Reşiţa, ci Societăţii Comerciale Turist S.R.L. Printr-o hotărâre judecătorească, terenul de la Şură a intrat în proprietatea Consiliului Local Reşiţa în anul 2002. Cu toate acestea, şi astăzi investitori serioşi stau pe lista de aşteptare pentru că nu se ştie cine al cui este Platoul Secu.
De-a baba oarba cu Şura
„În cartea funciară, proprietar al Platformei de la Secu este statul. Trebuie să ştim clar dacă terenul e al Consiliului Local sau nu“, a spus viceprimarul Reşiţei, Sorin Simescu. Pe de altă parte, Liviu Timofte, şeful Serviciului Public-Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului Reşiţa spune că Platoul Secu a fost dintotdeauna al statului. „S.C Turist au doar toboganele din zonă. Noi trebuia ca, imediat după ce am primit terenul, să facem modificarea şi în cartea funciară. Această procedură nu s-a făcut, şi de aceea şi astăzi el figurează ca fiind al statului“, a adăugat Timofte.
Investitorii, ţinuţi „pe tuşă”
Toate aceste proceduri juridice fac ca investiţiile pe Platoul Secu să stagneze. Până nu se stabileşte cine este responsabil de teren nu se pot investi bani în amenajare. „La platoul Secu vorbim de o sumă destul de mare. Sunt nişte investitori serioşi care dor