Adoptarea unui pachet legislativ nou, care să unifice pieţele de servicii telecom din Uniunea Europeană şi să încurajeze business-ul online, reprezintă o prioritate în contextul dezvoltării actuale a Internetului. Un nou proiect de lege care aduce o serie de amendamente „Pachetului Telecom” urmează să fie citit pentru a treia oară în Parlamentul European. Multe dintre drepturile utilizatorilor vor fi, însă, anulate de noul pachet legislativ, dacă el va fi votat în fo
Adoptarea unui pachet legislativ nou, care să unifice pieţele de servicii telecom din Uniunea Europeană şi să încurajeze business-ul online, reprezintă o prioritate în contextul dezvoltării actuale a Internetului. Un nou proiect de lege care aduce o serie de amendamente „Pachetului Telecom” urmează să fie citit pentru a treia oară în Parlamentul European. Multe dintre drepturile utilizatorilor vor fi, însă, anulate de noul pachet legislativ, dacă el va fi votat în forma prezentată în proiectului actual.
Necesitatea creării unui cadru de funcţionare a Internetului a fost luată în discuţie în rândul guvernelor europene începând din anul 1996, primele texte fundamentale fiind votate în 2000. Printre acestea, Directiva pentru Comerţ Electronic, care a dus la dezvoltarea exponenţială a pieţei online.
Protejarea drepturilor de autor în era informaţională a fost un alt domeniu controversat şi dificil de reglementat, care s-a cristalizat în Directiva privind dreptul de autor şi drepturile conexe în societatea informaţională din 2001.
În 2006 se emit primele texte care se referă la reţinerea şi operarea de date personale. Domeniul digital este unul dintre cele mai delicate subiecte pentru organismele legiuitoare, cărora le este dificil să ţină pasul cu dezvoltarea rapidă a pieţei şi tehnologiei. Ultima versiune a „Pachetului Telecom”, acum în stadiu de proiect, va fi citită pentru a tre