După mai bine de şapte ani de supraveghere medicală, o femeie de 52 de ani, din Constanţa, în cazul căreia analizele arătau că forma de cancer nu recidivase în urma tratamentului, a fost depistată cu metastază osoasă.
Culmea, nu de medicul oncolog, ci de un neurolog care trimisese pacienta aflată în evidenţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa să facă o analiză, existând suspiciunea unei hernii de disc.
„Noi ne gândeam deja că soţia nu o să mai primească pensia pe caz de boală, în niciun caz că boala ar fi recidivat". Sunt vorbele lui Ovidiu Petre, partenerul de viaţă al femeii care a căzut victima sistemului medical, a unui medic ignorant. Bărbatul ne-a sesizat modul în care a fost tratat în spital, superficialitatea controalelor medicale, fără să acuze un anumit medic oncolog. Şi-a dorit doar să atragă atenţia pentru ca persoanele care se află în aceeaşi situaţie să nu aibă sfârşitul soţiei sale. Povestea cu final tragic începe în 2001, când un diagnostic crunt a transformat-o pe Emilia Petre în pacienta secţiei de oncologie. A fost depistată cu cancer de col uterin, în faza a II-a, a urmat şedinţe de radioterapie mai mult de o lună, după care a fost supusă unei intervenţii de histerectomie. Şi a fost declarată vindecată. Timp de opt ani, femeia s-a aflat sub supravegherea medicilor oncologi. O supraveghere superficială, reclamă soţul acesteia. De două ori pe an, se prezenta la spital pentru realizarea unor analize de sânge şi a unor markeri care, în cazul ei, chiar cu câteva zile înainte de a fi depistată cu metastază osoasă în urma unei scintigrafii, arătau că ar fi perfect sănătoasă. La fel primea semnale şi din partea medicului oncolog. Rezultatele erau bune. Perfecte. „Singurul lucru care mă ducea cu gândul că soţia mea ar avea probleme de sănătate era faptul că, la scurt timp după histerectomie, i se umfla piciorul stâng, după ce