Prezent la festivitatea deschiderii noului an şcolar miliardarul Ronald S. Lauder a vorbit despre importanţa media în dezvoltarea copiilor şi pentru imaginea unei ţări în lume.
Preşedinte al Fundaţiei care îi poartă numele, fondator al grădiniţei şi liceului Lauder-Reut din Capitală şi preşedinte al Consiliului Naţional Evreiesc a declarat că vine în România de două ori pe an şi, de fiecare dată, constată diferenţe pozitive majore.
Liceul Lauder-Reut a fost înfiinţat în România în urmă cu 13 ani şi are ca profil "afaceri, media şi diplomaţie". Peste 50 de alte unităţi de învăţământ particular şi centre educaţionale asemănătoare celui din Bucureşti au fost dechise în 16 ţări din regiune.
Majoritatea cursurilor se desfăşoară în limba engleză, însă, inedit pentru o instituţie de învăţământ din România, elevii au posibilitatea de a studia, cu profesori nativi, limba ebraică. Anul acesta, odată cu prima promoţie de absolvenţi ai clasei a XII-a, limba ebraică va deveni disciplină de examen de bacalureat.
"E o şcoală specială pentru că se utilizează acelaşi sistem de învăţare ca la New York. În Europa şi în SUA toată lumea întreabă de şcoala din România", a declarat Ronald Lauder în discursul de deschidere a festivităţilor.
El i-a mai îndemnat pe elevi să urmeze cariera pe care şi-o doresc, inclusiv presă, subliniind că aceasta contribuie la formarea imaginii unei ţări în lume.
Nume cu tradiţie
Ronald S. Lauder s-a născut în 1944 la New York. Este cunoscut în întreaga lume drept un filantrop, colecţionar de artă şi un om de afaceri de succes. Revista "Forbes" l-a inclus în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, cu o avere estimată de 3 miliarde de dolari.
Fiu al renumitei Estée Lauder - cofondatoare, alături de soţul său, Joseph, a companiei de cosmetice Estée Lauder, mili