Constănţenii îşi vor putea trata afecţiunile respiratorii într-un spaţiu construit special pentru ei. Începând de miercuri, bolnavii de astm, bronşită astmatiformă sau copiii cu infecţii cronice vor putea să facă salinoterapie pe muzică ambientală. Singura diferenţă între centrul de la Constanţa şi cele din ţară este că terapiile vor fi făcute la temperaturi cuprinse între 18 şi 20 de grade Celsius. Centrul de recuperare medicală Marea Neagră este situat pe strada Chiliei nr. 20.
Patroana Aurora Ruşa precizează că la salină se va folosi metoda Roman. Aceasta presupune că terapia va fi posibilă sub tavanul microsalinei, ce este acoperit cu stalactite, saline, iar pereţii sunt placaţi cu bulgări de sare, fixaţi unul de celălalt
printr-un adeziv special.
În acest mediu ambiant şi pe o muzică odihnitoare, oamenii vor sta timp de-o oră pe nişte băncuţe îmbrăcaţi cât mai comod şi vor inhala aerosolii.
Construită cu aprobarea inventatorului
Haloterapia sau salinoterapia este procedeul prin care persoanele inhalează aerosolii salini, cu ajutorul cărora sunt tratate diverse afecţiuni, în principal afecţiunile respiratorii.
Ideea înfiinţării unui astfel de centru şi la Constanţa a pornit de la faptul că în ultimii ani a crescut considerabil numărul bolilor respiratorii.
„La mărirea numărului afecţiuni a contribuit şi stilul de viaţă sedentar al unor oameni, modul defectuos de alimentaţie, ce adunate laolalte au determinat scăderea capacităţii imunologice a organismului“, a mai adăugat patroana salinei.
„Eu am terminat Facultatea de Psiho-pedagogie specială şi dând nişte examene la Bucureşti m-am întâlnit acolo cu Nelu Roman, inventatorul salinei de suprafaţă, şi aşa am început colaborarea“, spune Aurora Ruşa.
„Abia aştept să-mi curăţ plămânii“
Ora de tr