De astăzi şi până miercuri, bucureştenii vor vedea filme de Julio Bracho, la Muzeul Ţăranului Român. „Fecioara care a zămislit o Naţiune“ este primul film care deschide evenimentul, la ora 18.30.
Regizat de Julio Bracho, în 1942, filmul îi are în distribuţie pe Ramon Novarro, Domingo Soler, Gloria Marín, Julio Villarreal, Alberto Galán şi Ernesto Alonso.
Sinopsis
Există o zicală care spune că poporul mexican este 90% catolic şi 110% „guadalupean”, şi asta îşi are partea sa de adevăr: Pentru Mexic, Fecioara de Guadalupe este mai presus de simbolul religios, ea face parte din identitatea naţională. Curios este faptul că intriga poveştii se plasează în timpul Războiului de Independenţă, când părintele Miguel Hidalgo şi alţi insurgenţi discută despre simbolul revoltei. În timpul discuţiei ajung la Fecioara de Guadalupe, iar acţiunea trece la povestirea faptelor din Tepeyac. În mod curios, este o lucrare avangardistă pentru acea perioadă, având în vedere faptul că ne prezintă un Miguel Hidalgo cunoscător elementar al psihologiei maselor, care stăruie în mod special asupra valorii sintetice a Fecioarei ca simbol.
Marţi, la ora 16.00 va rula „Ah, ce timpuri dragă domnule Simón!“
Sinopsis
Tânăra văduvă Inés şi prietena ei Beatriz de Alpuche se hotărăsc să intre la un spectacol de teatru destinat în exclusivitate bărbaţilor. Astfel, Inés află că logodnicul ei o înşală. Şi, pentru ca problemele ei să nu se încheie aici, Inés nu îşi dă seama că la intrare o văd surorile bătrâne Méndez, care vor acum să o excludă din comitetul Ligii de Apărători ai Bunei Morale. Totul se schimbă atunci când, în timpul spectacolului, Beatriz şi Inés descoperă că preşedintele respectivului comitet, Domnul Simón, se ascunde după draperiile lojei pentru a se feri de priviri indiscrete.
Marţi, d