Mai mulţi copii, care locuiesc în fostele ferme din Balta Ialomiţei, de pe braţul Borcea, au aşteptat zadarnic azi dimineaţă microbuzul care să-i ducă la şcoala generală nr. 1 din Feteşti. Motivul: taxa de pod pentru cele patru drumuri zilnice pe care ar trebui să le efectueze microbuzul şcolar ajunge la 140 lei. Sursa: Feri Predescu
1 /.
Marian Semineanu are 13 an şi a trecut în clasa VII-a. „De trei ani merg pe jos câte 6 kilometri, imi vine să nu mă mai duc la şcoală, măcar să aibă cineva milă de noi că suntem copii şi vrem să mergem la şcoală. Unde ne primesc dacă n-avem şcoală?”, spune Marian, cu lacrimi în ochi şi glasul vlăguit de oboseală.
Fratele şi sora lui mai mici au rămas acasă din cauză că microbuzul nu a mai venit să-i ia. „Vreau să învăţ să scriu, dar mama nu are bani”, spune Laura, care trebuia să participe la festivitatea organizată la începutul clasei I.
„Li se încalcă dreptul la educaţie”
Pe de altă parte, Primarul Gheorghe Catrinoiu spune că a făcut nenumărate demersuri la Ministerul Transporturilor şi la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, din păcate fără niciun ecou. „Singura care ne-a răspuns a fost Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi mi-au spus că nu se poate crea nicio facilitate către autoritatea locală deoarece această taxă respectă normativele europene”, explică primarul Catrinoiu.
„Li se încalcă dreptul la educaţie. Toată lumea face caz de accesul copiilor la învăţământ, în schimb datorită unei taxe de pod copiii aceştia nu pot ajunge la cursuri sau parcurg kilometri întregi până la şcoală”, afirmă Aguriţa Şerban, directoarea şcolii nr. 1 din Feteşti.
Deputatul Cristina Pocora a solicitat astăzi Guvernului, pentru a patra oară, modificarea ordinului privind taxa de pod şi scutirea localnicilor din Feteşti.
În replică, Com